Stevig in je schoenen staan, weten wie je bent en wat je wilt en kunt. Wie wil dat niet?

Wereld met zijn vele verwachtingen
Ouders van studerende kinderen verzuchten vaak dat hun kinderen het eigenlijk allemaal niet meer weten. Ze weten niet of ze de goede opleiding hebben gekozen, of wat ze willen worden. Het werkende leven is voor hen een ver van hun bed show, waar ze liever niet aan denken. De wereld met zijn vele verwachtingen maakt soms bang, want hoe moeten ze zichzelf hier waar maken?

Veel jongeren worstelen met de vraag wie ze diep van binnen zijn. Ze zijn onzeker over hun talenten. Dat was voor hun ouders vroeger niet anders, maar toen was het eenvoudiger om een levensbestaan op te bouwen dan nu. Keuzes werden voor je gemaakt. Beroepen lieten zich nog eenvoudig uitleggen. Dat volwassenen vervolgens stuklopen op dit voor hen voorgekookte pad is bekend. 25% van alle Nederlanders krijgt te maken met een midlife crisis.

Want wie leeft en werkt vanuit zijn passie en talenten krijgt juist levensenergie.

Keuzestress, sociale media
De samenleving wordt steeds complexer en keuzestress is onder jongeren een serieus woord geworden. Tijd om rustig bij jezelf stil te staan nemen ze nauwelijks. Druk als ze zijn met sociale media, en met bij de groep horen, modderen ze soms maar door. Eenmaal aan het werk blijkt de baan vaak niet te matchen met de verwachtingen en dromen die ze daarover hadden. Het gevolg is dat driekwart van de jongeren in het begin van de loopbaan een grote kans heeft op een burn- out (GGZNieuws: jongeren hebben vaker burn-out)
‘Zoekende’ jongeren de kans geven om zichzelf terug te vinden en daar een diep basisvertrouwen in op te bouwen, dat is iets wat bij ons past en waar we ook een aantal trainingsweekenden en – weken op hebben ingericht. Want wie leeft en werkt vanuit zijn passie en talenten krijgt juist levensenergie.