Johan de Kleine

Johan de KleineJohan de Kleine is trainer,  coach en de initiatiefnemer van het Instituut voor Authentiek Leiderschap.  Zijn passie is jou als een gids te begeleiden in je zoektocht naar je eigen puurheid, je authenticiteit en jouw innerlijke bronnen en talenten van leiderschap.

In 2008 ontdekte hij de kracht van de natuur retraites. Solo of met een groep de meest pure  natuur intrekken in alle eenvoud, in stilte en in het moment volledig aanwezig zijn met de natuur. Voor hem was dat een life changing experience en dat heeft hij vertaalt in zijn eigen leven en werk.

Zijn leidende principes als trainer/coach zijn:

  1. Authentieke aanwezigheid en aandacht: waardoor jij helemaal en onvoorwaardelijk jezelf bent. Hierdoor ben je in staat de ballast uit je verleden achter je te laten en tegelijk een basisvertrouwen in jouw uniekheid te krijgen, waardoor je iedere dag jezelf kunt zijn en je continu blijft ontwikkelen.
  2. Diepgang praktisch maken: dat wat jou ten diepste beweegt (waar nog niet altijd woorden voor zijn) vertalen naar concrete, praktische oplossingen.
  3. Levendige beelden en ervaringen voor zowel het hoofd als het hart: alleen wanneer het hoofd en het hart het met elkaar eens zijn, dan pas is duurzame verandering mogelijk. Ervaringsgericht leren via spelen, theater, opstellingen en presencing in combinatie met zijn oplossingsgerichte aanpak is kenmerkend aan zijn stijl van trainen en coachen.
  4. Rock of professional intellect en wisdom: samenbrengen van wetenschappelijk onderbouwde kennis en eeuwenoude traditionele wijsheden.

Wat deelnemers over hem zeggen:

Jouw kwaliteit is puur en oer.

Je creeërt ruimte, zodat je jezelf kunt ontdekken.

Door jou wist ik, dit kan ik wel. Je gaf me zekerheid.

Je luistert en komt met dingen terug die zo waar zijn.

Ik heb vertrouwen in je diepgang. Je voelt alles heel goed aan.

Als ik bij mezelf wegdrijf, dan prik jij daar doorheen, dan kom ik weer bij mezelf terug.

Mensen kunnen bij jou opnieuw geboren worden en transformeren door jouw Zijn.

Klik hier voor een overzicht aan opleidingen.