Johan de Kleine

Johan de KleineTrainer, coach en initiatiefnemer van het Instituut voor Authentiek Leiderschap

Mijn passie is mensen  te leiden naar hun eigen puurheid, authenticiteit en innerlijke kracht en wijsheden van leiderschap. Ik werk oplossingsgericht, bij voorkeur in de natuur en vooral met ervaringsgerichte vormen waarmee ik varieer tussen diepgaand & confronterend en activerend & plezier. Ik maak daarbij gebruik van familie- en trauma opstellingen, voice & gedragsdrama, speels coachen en oplossingsgerichte theatervormen.

In 2008 heb ik zelf aan de lijve de kracht van natuur retraites ondervonden. Door de Afrikaanse wildernis in te trekken in alle eenvoud, in stilte en in het moment volledig aanwezig zijn met de natuur heb ik dit als een life changing experience ervaren. Als ik zie wat dit mij tot op de dag van vandaag heeft opgeleverd, gun ik dit pad heel veel mensen die hiervoor open staan. Sindsdien heb ik natuur retraites verzorgd en in de Afrikaanse natuur. Bovendien mag ik daarom veel trainingen verzorgen in de natuur van Afrika tot op de Waddenzee.

Mijn leidende principes in mijn werk zijn:

  1. Authentieke aanwezigheid en aandacht: waardoor jij helemaal en onvoorwaardelijk jezelf bent. Hierdoor ben je in staat de ballast uit je verleden achter je te laten en tegelijk een basisvertrouwen in jouw uniekheid te krijgen, waardoor je iedere dag jezelf kunt zijn en je continu blijft ontwikkelen.
  2. Diepgang praktisch maken: dat wat jou ten diepste beweegt (waar nog niet altijd woorden voor zijn) vertalen naar concrete, praktische oplossingen.
  3. Levendige beelden en ervaringen voor zowel het hoofd als het hart: alleen wanneer het hoofd en het hart het met elkaar eens zijn, dan pas is duurzame verandering mogelijk. Ervarings- en oplossingsgericht leren via spelen, theater, opstellingen en Theorie-U is kenmerkend aan mijn stijl van trainen en coachen.
  4. Rock of professional intellect en wisdom: samenbrengen van wetenschappelijk onderbouwde kennis en eeuwenoude traditionele wijsheden.

Wat deelnemers over mij zeggen:

Jouw kwaliteit is puur en oer.

Je creëert ruimte, zodat je jezelf kunt ontdekken.

Door jou wist ik, dit kan ik wel. Je gaf me zekerheid.

Je luistert en komt met dingen terug die zo waar zijn.

Ik heb vertrouwen in je diepgang. Je voelt alles heel goed aan.

Als ik bij mezelf wegdrijf, dan prik jij daar doorheen, dan kom ik weer bij mezelf terug.

Mensen kunnen bij jou opnieuw geboren worden en transformeren door jouw Zijn.

Klik hier voor een overzicht aan gevolgde opleidingen en trainingen.